Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 432,8 kcal | |
Tłuszcze | 41,9 g | |
Węglowodany | 11,1 g | |
Białko | 2,9 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Awokado | 90 g | |
Oliwa | 25 g | |
Śmietana 30% | 10 g | |
Pietruszka korzeń | 10 g | |
Seler | 10 g | |
Cebula | 15 g | |
Marchew | 20 g | |
Sok z cytr. | 15 g |
Przepis na: Chłodnik z awokado
1
Awokado to bogate źródło kwasów tłuszczowych, potasu, witamin A,C i E oraz witamin z grupy B.
Z warzyw zrobić bulion, cebulę zeszklić na oliwie i dodać do bulionu, doprawić solą i pieprzem i jeszcze pogotować kilka minut. Następnie bulion z warzywami ostudzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kawałki i dodać do bulionu , dodać sok z cytryny, oraz śmietanę. Całość zblendować i odstawić do lodówki do schłodzenia.