Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 777.03 kcal | |
Tłuszcze | 73.03 g | |
Węglowodany | 6.77 g | |
Białko | 17.09 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku waniliowym [ml] | 60 g | |
Mąka migdałowa | 40 g | |
Jajo kurze całe | 10 g | |
KetoCal 3:1 | 20 g | |
Masło | 16 g | |
Oliwa z oliwek | 15 g | |
Cynamon mielony | 8 g | |
Słodzik erytrytol | 2 g |
Przepis na: Pierniczki świąteczne
autor: Małgorzata Ziomek
10 30 15
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku waniliowym i KetoCal 3:1 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postepowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Mąkę migdałową połącz z KetoCalem 3:1 oraz ze słodzikiem, dodaj cynamon. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Dodaj masło, które powinno mieć temperaturę pokojową .
Dodaj jajko do pozostałych składników.
Podgrzej delikatnie KetoCal 4:1 LQ o smaku waniliowym.
Gdy wszystkie składniki będą już wymieszane, łyżkami dodawaj KetoCal 4:1 LQ.
Zacznij wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie.
Rozwałkuj na stolnicy ciasto, wytnij kształty za pomocą foremek.
Posmaruj ciasteczka oliwą z oliwek.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 10-15 minut.