Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 368 kcal | |
Tłuszcze | 35,6 g | |
Węglowodany | 3,8 g | |
Białko | 8,1 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Ketocal 4:1 o smaku neutralnym | 11 g | |
soda | 0,5 g | |
masło | 24 g | |
jaja ubite | 19 g | |
mąka migdałowa | 10 g | |
mąka kokosowa | 10 g | |
jagody | 7 g | |
erytrytol | 0,5 g |
Przepis na: Bułeczki keto z jagodami
Erytrytol nie został wliczony do wartości odżywczej. Wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wykorzystanych produktów.
Wszystkie składniki na bułeczki wymieszaj oprócz jagód.
Nałóż łyżką na silikonową matę do pieczenia. Piecz 25 minut w 180 stopniach.
Uwaga! Produkt KetoCal 4:1 o smaku neutralnym wykorzystywany w prezentowanym przepisie to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Stosować pod nadzorem lekarza.