Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 393,2 kcal | |
Tłuszcze | 39,3 g | |
Węglowodany | 2,8 g | |
Białko | 7 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Jajko kurze | 50 g | |
Awokado | 25 g | |
Sok z cytryny | 2 g | |
Oliwa | 23 g | |
Majonez Winiary | 10 g | |
Czosnek | 1 g | |
Szczypior | 2 g |
Przepis na: Pasta jajeczna z awokado
Należy pamiętać, aby składniki obliczać zgodnie z parametrami danego dziecka.
Jajko ugotować, obrać ze skorupki, rozgnieść widelcem. Awokado obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Po połączeniu dodać szczypior, czosnek, majonez i zmieszać z oliwą i pozostałymi składnikami. Pastę doprawić do smaku.