Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 293 kcal | |
Tłuszcze | 28,4 g | |
Węglowodany | 1,4 g | |
Białko | 8 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Mięso z uda kurczaka bez skóry | 16 g | |
Boćwina | 90 g | |
Jajo przepiórcze | 23 g | |
Masło | 3 g | |
Olej rzepakowy | 19 g | |
Śmietana 30% | 10 g |
Przepis na: Chłodnik z boćwiny ze śmietaną i jajkiem przepiórczym.
Boćwinę pokroić i ugotować. Mięso ugotować do miękkości, połączyć razem. Następnie dodać olej ,śmietanę i masło., doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny .Zupę schłodzić, zmiksować i dodać na wierzch ugotowane jajko przepiórcze.