Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 501,6 kcal | |
Tłuszcze | 48,6 g | |
Węglowodany | 6,1 g | |
Białko | 10 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Karp | 45 g | |
Marchew | 20 g | |
Pietruszka | 18 g | |
Seler korzeń | 15 g | |
Koper | 1 g | |
Sok z cytryny | 2 g | |
Śmietana | 5 g | |
Groszek ptysiowy | 5 g | |
Oliwa z oliwek | 44 g |
Przepis na: Zupa rybna z groszkiem ptysiowym
Pamiętaj, aby wszystkie składniki posiłku odważać zgodnie z wyliczeniem dla danego dziecka.
Karpia oczyścić ,warzywa obrać, pokroić w słupki i odważyć wskazaną ilość w przepisie. Składniki dodać do wody i gotować na wolnym ogniu. Gdy wszystkie składniki będą miękkie zupę doprawić do smaku dodając sól, pieprz , sok z cytryny, śmietanę i koperek. Na końcu posypać groszkiem ptysiowym.