Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 355,1 kcal | |
Tłuszcze | 35,4 g | |
Węglowodany | 4,1 g | |
Białko | 4,5 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Filet z dorsza | 18 g | |
Marchew | 15 g | |
Olej | 28 g | |
Masło | 5 g | |
Seler korzeniowy | 10 g | |
Cebula | 5 g | |
Śmietana | 10 g | |
Przecier pomidorowy | 10 g |
Przepis na: Ryba po grecku
Selera i marchew obrać, umyć i odważyć wskazaną ilość. Zetrzeć na tarle o większych oczkach. Cebulę odważyć i posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę i warzywa. Gdy zmiękną, dołożyć rybę, a następnie podlać wodą i dusić chwilę. Na koniec dodać przecier pomidrowy, śmietanę i masło. Całość doprawić do smaku i wymieszać dokładnie.
Uwaga: Ryby to cenne źródło białka witamin B6 i B 12,niacyny, kwasów omega-3 i składników mineralnych.