Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 389,9 kcal | |
Tłuszcze | 38,7 g | |
Węglowodany | 3,1 g | |
Białko | 6,5 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Awokado | 35 g | |
Jajo kurze | 44 g | |
Czosnek | 4 g | |
Masło | 5 g | |
Olej | 25 g | |
Sok z cytryny | 3 g |
Przepis na: Pasta z jajka z awokado
Jajo ugotować i pozbawić skorupki, awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ przełożyć do miski, dodać jajo pokrojone w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny. Całość zblendować z olejem na pastę i doprawić do smaku.
Uwaga: Awokado jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, witamin A,C i E oraz witamin z grupy B ,a także potasu.