Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 471,2 kcal | |
Tłuszcze | 46,5 g | |
Węglowodany | 3,6 g | |
Białko | 9,7 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Makaron Shiritaki | 45 g | |
Mięso mielone z indyka | 40 g | |
Przecier pomidorowy Valfrutta | 25 g | |
Oliwa z oliwek | 41 g | |
Cebula | 5 g | |
Czosnek | 1 g | |
Pieczarki | 30 g | |
Ser żółty | 5 g |
Przepis na: Spaghetti z mięsem i pieczarkami
Pamiętaj , aby odważać składniki posiłku zgodnie z wyliczeniami dietetyka przygotowanymi indywidualnie dla Twojego dziecka.
Cebulę poddusić na niewielkiej ilości oleju z pieczarkami, dodać przecier pomidorowy Valfrutta i chwilę jeszcze dusić .Makaron ugotować osobno, dodać do sosu ,przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Gotowe spaghetti wyłożyć na talerz i posypać startym serem.