Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 312,96 kcal | 199,63 kcal |
Tłuszcze | 31,29 g | 19,33 g |
Węglowodany | 2,35 g | 1,66 g |
Białko | 5,49 g | 4,76 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Śmietana | 33 g | 13 g |
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym | 14 g | 12 g |
Pesto z suszonych pomidorów | 2 g | 2 g |
Pasta czosnkowa | 1 g | 1 g |
Żółtko jaja | 5 g | 5 g |
Ser Parmezan | 1 g | 1 g |
Masło | 8 g | 4 g |
Białko jaja | 12 g | 12 g |
Woda | 5 g | 5 g |
Przepis na: Pyszny wrap pomidorowo-serowy
1 5-10 minut 10-15 minut
Ten przepis został przeliczony łącznie z pastą czosnkową i pesto
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Przepis na Pesto z suszonych pomidorów
Składniki: suszone pomidory bez zalewy 65 g, oliwa z oliwek 21 g, ocet winny 2 g, sól 1 g, czosnek 1 g
Sposób przygotowania: suszone pomidory zalej wrzątkiem na 10-15 minut. Po tym czasie odcedź je na sitku. Wszystkie składniki, oprócz oliwy, włóż do wysokiego naczynia. Powoli dodawaj oliwę i blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż Pesto do wysterylizowanego słoiczka, zamknij i wstaw do lodówki.
Przepis na pastę czosnkową
Składniki: czosnek 55 g, olej słonecznikowy 41 g, sól 4 g
Sposób przygotowania: czosnek obierz, drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Posól. Włóż do ręcznego blendera, powoli dodawaj olej i miksuj na gładką masę. Konsystencja pasty powinna być zbliżona do majonezu. Przełóż do wysterylizowanego słoiczka, zamknij i wstaw do lodówki.