Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 447.55 kcal | |
Tłuszcze | 43.08 g | |
Węglowodany | 8.29 g | |
Białko | 6.06 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Burak | 20 g | |
Boczek surowy wędzony | 10 g | |
Koncentrat buraczany | 10 g | |
Marchew | 10 g | |
Śmietana Piątnica 30 % | 15 g | |
KetoCal 3:1 | 15 g | |
Serek topiony śmietankowy | 10 g | |
Olej rzepakowy | 23 g | |
Woda [ml] | 150 g |
Przepis na: Barszcz czerwony
autor: Małgorzata Ziomek
1 35 -
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 3:1 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Do wody włóż obraną marchew, buraki, dolej koncentrat buraczany, liść laurowy oraz ziele angielskie.
W rondelku rozgrzej olej.
Na gorący olej dodaj pokrojony boczek.
Gdy boczek się podsmaży, dorzuć go do pozostałych składników w zupie. Pozostały olej rzepakowy z patelni przelej do wywaru.
W śmietanie rozpuścić KetoCal Infant 3:1, a następnie dolej do zupy.
Na końcu dodaj serek śmietankowy.