Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 416 kcal | |
Tłuszcze | 40.03 g | |
Węglowodany | 6.79 g | |
Białko | 6.21 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Marchew gotowana w wodzie | 10 g | |
Ziemniaki gotowane w wodzie | 15 g | |
Seler korzeniowy | 10 g | |
Jajo kurze gotowane na twardo | 30 g | |
Por | 10 g | |
Ogórki konserwowe | 20 g | |
Groszek zielony | 10 g | |
Majonez | 25 g | |
KeotoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku neutralnym [ml] | 20 g | |
Masło ekstra | 20 g |
Przepis na: Sałatka jarzynowa z majonezem
autor: Małgorzata Ziomek
1 40 -
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postepowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Sposób przygotowania:
Ugotuj warzywa w wodzie: marchew, ziemniaki, seler.
Po ugotowaniu warzyw odważ odpowiednią ilość na wadze i pokrój w drobną kostkę.
Do pokrojonych warzyw, dodaj posiekane ogórki korniszony, por oraz groszek zielony. Wymieszaj.
Do wszystkich warzyw dodaj, majonez, masło oraz KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku neutralnym. Połącz składniki, doprawiając pieprzem i solą do smaku.