Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 368,4 kcal | |
Tłuszcze | 35,7 g | |
Węglowodany | 5,1 g | |
Białko | 6,7 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Filet z karpia | 30 g | |
Masło | 10 g | |
Przecier pomidorowy | 15 g | |
Czosnek | 2 g | |
Cebula | 10 g | |
Papryka czerwona | 25 g | |
Olej rzepakowy | 26 g |
Przepis na: Zupa rybna z papryką
Filet z karpia ugotuj na wolnym ogniu. Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Następnie dodaj przecier pomidorowy i uzupełnij wywarem rybnym. Dokładnie wymieszaj. Ugotowanego karpia przełóż na talerz i zalej zupą z papryką i warzywami. Dodaj masło do smaku.
Uwaga: Pamiętaj, aby odważać składniki posiłku zgodnie z wyliczeniami dietetyka przygotowanymi indywidualnie dla Twojego dziecka.
.