Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 541.22 kcal | |
Tłuszcze | 48.98 g | |
Węglowodany | 5.22 g | |
Białko | 17.89 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Ketocal 3:1 | ||
Boczek surowy wędzony | 17 g | |
Wątróbka z kurcząt | ||
Karkówka wieprzowa | 20 g | |
Żółtko jaja | 20 g | |
Białko jaja kurzego | 20 g | |
Marchew | 50 g | |
Seler | 40 g | |
Cebula | 10 g | |
Pieczarki | 10 g | |
Oliwa z oliwek | 20 g | |
Masło | 10 g |
Przepis na: Pasztet pieczony
autor: Małgorzata Ziomek
1 35 25
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 3:1 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Boczek surowy wędzony, karkówkę, marchew i seler włóż do garnka z wodą i dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia. Następnie podsmaż na maśle pieczarki oraz cebulę z wątróbką. Wszystkie składniki zmiel na gładką masę. Do gładkiej masy dodaj KetoCal 3:1, żółtka jaja ,oliwę z oliwek, gałkę muszkatołową i do smaku sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj. W osobnej misce ubij białko jaja kurzego i delikatnie dodawaj do przygotowanej masy, cały czas mieszając. Następnie włóż do silikonowej foremki i zapiekaj w 180 stopniach przez około 25 minut.