Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 399 kcal | |
Tłuszcze | 38,7 g | |
Węglowodany | 5,8 g | |
Białko | 7,1 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Pomidorki | 90 g | |
Szynka drobiowa | 47 g | |
Ogórek zielony | 25 g | |
Szczypiorek | 2 g | |
Oliwa z oliwek | 27 g | |
Majonez | 8 g | |
Masło 82%tł. | 3 g |
Przepis na: Pomidorki nadziewane sałatką z szynki
Pamiętaj , aby wszystkie składniki posiłku odważać zgodnie z wyliczeniem dla danego dziecka.
Z pomidorków wydrążyć miąższ. Szynkę pokroić w drobną kostkę ,obrany ogórek i szczypiorek, razem połączyć , dodając masło, majonez z oliwą i miąższ z pomidorków. Tą masą wypełnić wydrążone pomidorki. Całość można przyozdobić listkiem bazylii