Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 932,6 kcal | |
Tłuszcze | 91,3 g | |
Węglowodany | 13,2 g | |
Białko | 9,6 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Czekolada gorzka | 15 g | |
Masło extra | 46 g | |
Orzechy laskowe | 35 g | |
Śmietana 36% tłuszczu | 20 g | |
Wiórki kokosowe | 30 g | |
Słodzik stołowy | 1 g |
Przepis na: Czekoladowe kuleczki z kokosem
Orzechy laskowe zmiksować, a następnie dodać d o nich miękkie masło i część wiórek kokosowych. Wymieszać wszystkie składniki dodając minimalną ilość słodzika. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce, następnie połączyć ze śmietaną i przelać do osobnego naczynia. Z powstałego ciasta formować małe kuleczki, obtaczać w śmietanie wymieszanej z czekoladą i pozostałej ilości wiórek.
Uwaga: Orzechy zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom złego cholesterolu.