Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 384.29 kcal | |
Tłuszcze | 35.27 g | |
Węglowodany | 3.72 g | |
Białko | 13.05 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Łosoś świeży | 43 g | |
Musztarda Dijon | 4 g | |
Czosnek | 4 g | |
Oliwa z oliwek | 15 g | |
Maggi- Winiary | 3 g | |
Sok z cytryny | 3 g | |
Kurki | 18 g | |
KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku neutralnym [ml] | 20 g | |
Masło ekstra | 10 g | |
Serek Topiony Lactima | 17 g |
Przepis na: Smażony łosoś w sosie kurkowym
autor: Małgorzata Ziomek
1 30 -
STOSUNEK KETOGENICZNY DANIA TO 2:1
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana je
Oczyść i opłucz rybę. Przygotuj marynatę. Do małej miseczki wlej Maggi, sok z cytryny, musztardę Dijon, czosnek, sól, pieprz. Wszystko razem wymieszaj. Obtocz dokładnie łososia w przygotowanej marynacie. Smaż rybę na oliwie z oliwek przez około 10 minut. W osobnym garnku rozgrzej masło, dołóż oczyszczone i posiekane kurki, dolej KetoCal 4:1 LQ o smaku neutralnym. Następnie użyj serka topionego do zagęszczenia sosu. Na talerzu ułóż usmażonego łososia i polej sosem kurkowym.