Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 226,3 kcal | |
Tłuszcze | 21,9 g | |
Węglowodany | 2,5 g | |
Białko | 4,9 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Mięso z uda kurczaka | 12 g | |
Szczaw | 89 g | |
Śmietana 30% | 10 g | |
Jajko przepiórcze | 12 g | |
Masło | 5 g | |
Olej rzepakowy | 12 g |
Przepis na: Zupa szczawiowa z mięsem i jajkiem
Szczaw jest warzywem bogatym w żelazo i minerały oraz wit. C. Należy podawać go z produktami bogatymi w wapń.
Mięso i szczaw wrzucić na gorącą wodę i gotować do miękkości. Dodać śmietanę, masło i olej i doprawić do smaku. Przed podaniem wrzucić do zupki ugotowane jajko.