Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 781.64 kcal | |
Tłuszcze | 69.02 g | |
Węglowodany | 8.57 g | |
Białko | 14.31 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Składniki na ciasto | ||
Ketocal 3:1 | 20 g | |
Mąka migdałowa | 60 g | |
Jajo kurze całe | 20 g | |
Guma guar | 8 g | |
Oliwa z oliwek | 10 g | |
Składniki na farsz | ||
Kapusta kiszona | 30 g | |
Pieczarka świeża | 40 g | |
Cebula | 20 g | |
Masło | 13 g |
Przepis na: Pierogi z kapustą i pieczarkami
autor: Małgorzata Ziomek
1 35 15
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 3:1 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Przepis na ciasto:
Suche składniki wymieszaj ze sobą, dodaj jajo oraz oliwę z oliwek, dolej około 50 ml wody tak aby ciasto było plastyczne. Dosól ciasto do smaku. Zagniataj, aż do wyrobienia ciasta. Gdy ciasto będzie już elastyczną, zwarta masą, rozciągnij je na blacie i wytnij kółka za pomocą szklanki.
Przepis na farsz:
Kapustę kiszoną, pieczarki, cebulkę pokrój i zeszklij na maśle, dodaj ulubione przyprawy.
Nakładaj farsz na wycięte kółeczka i zlep końcówki tak, by powstały pierożki. Następnie piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.