Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 272,5 kcal | |
Tłuszcze | 26,1 g | |
Węglowodany | 1,9 g | |
Białko | 6,7 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Por | 50 g | |
Śmietana | 10 g | |
Masło | 10 g | |
Olej | 12 g | |
Łosoś wędzony | 25 g |
Przepis na: Krem porowy z kawałkami ryby
Białą część pora umyć, osuszyć i pokroić w drobne plasterki. Następnie przełożyć na patelnię i blanszować na oleju, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Przygotować wywar jarzynowy, a następnie dodać miękkiego pora i chwilę podgotować. Do zupy dodać masło i śmietanę i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać kawałkami łososia wędzonego.
Pamiętaj, aby obliczać składniki zgodnie z parametrami posiłku dla Twojego dziecka.