
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
KetoCal 4:1
Ser gouda
16 g
Mascarpone
9 g
Jajko surowe
10 g
Olej rzepakowy
11 g
Parówki z szynki
18 g
Proszek do pieczenia
1/4 łyżeczki
Sól
Papryka słodka
Czosnek granulowany
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
484,49 kcal
Tłuszcze
46,45 g
Węglowodany
1,85 g
Białko
13,64 g
UWAGA! Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 4:1 w proszku o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postepowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.<