
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
Filet z karpia
30 g
Masło
10 g
Przecier pomidorowy
15 g
Czosnek
2 g
Cebula
10 g
Papryka czerwona
25 g
Olej rzepakowy
26 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
368,4 kcal
Tłuszcze
35,7 g
Węglowodany
5,1 g
Białko
6,7 g
Uwaga: Pamiętaj, aby odważać składniki posiłku zgodnie z wyliczeniami dietetyka przygotowanymi indywidualnie dla Twojego dziecka.
Sposób przygotowania
- Filet z karpia ugotuj na wolnym ogniu.
- Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Następnie dodaj przecier pomidorowy i uzupełnij wywarem rybnym.
- Dokładnie wymieszaj.
- Ugotowanego karpia przełóż na talerz i zalej zupą z papryką i warzywami.
- Dodaj masło do smaku.