
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
Ketocal 3:1
15 g
Ryba Miruna
20 g
Jajo kurze całe
10 g
Bułka tarta
4 g
Brokuły
30 g
Masło
14 g
Oliwa z oliwek
17 g
Orzechy włoskie
3 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
436.95 kcal
Tłuszcze
41.99 g
Węglowodany
5.29 g
Białko
8.55 g
Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 3:1 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Sposób przygotowania
- Przygotuj panierkę: do miski wsyp KetoCal, bułkę tartą, orzechy włoskie. Dokładnie wymieszaj.
- Do osobnej miseczki wbij jajko i roztrzep widelcem.
- Rybę opłucz i wysusz, a następnie obtocz ją w jajku i w panierce.
- Opanierowaną rybę smaż na maśle.
- Ugotuj brokuły, a gdy już zmiękną, obsmaż je na maśle.