
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
4:1
3:1
Cebula
10 g
20 g
Makaron shiratake
51 g
52 g
Marchew
20 g
41 g
Mięso z ud kurczaka bez skóry
24 g
26 g
Olej
31 g
31 g
Pietruszka korzeń
10 g
15 g
Seler korzeń
10 g
10 g
Woda 1/2-1 szklanki
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
4:1
3:1
Wartość kaloryczna
330,88 kcal
346,47 kcal
Tłuszcze
32,65 g
32,88 g
Węglowodany
2,98 g
4,93 g
Białko
5,18 g
6,04 g
Sposób przygotowania
- Warzywa umyć, obrać i osuszyć. Mięso i warzywa po odważeniu pokroić na mniejsze kawałki
- Do małego garnka wrzucić mięso i pokrojone warzywa. Zalać zimną wodą i gotować na delikatnym płomieniu przez około 20-30 min Kiedy warzywa będą miękkie dodać makaron i olej. Całość gotować jeszcze 5 minut.