Puszysta jajecznica z serem i pieczarkami
-
Proporcja ketogenna3:1 oraz 4:1
-
PorcjaDla jednej osoby

Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
4:1
3:1
Białko jaja
23 g
23 g
Żółtko jaja
9 g
9 g
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym
10 g
10 g
Oliwa
14 g
8 g
Woda
10 ml
10 ml
Starty parmezan
2 g
2 g
Pieczarki, drobno posiekane
4 g
4 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
4:1
3:1
Wartość kaloryczna
247 kcal
193 kcal
Tłuszcze
24,65 g
18,65 g
Węglowodany
0,34 g
0,34 g
Białko
5,84 g
5,84 g
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Stosować pod nadzorem lekarza.
Sposób przygotowania
- Ubijaj w misce białko, dodawaj dalej mieszając KetoCal, oliwę, wodę, ser i pieczarki.
- Wstaw do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj przez ok. 1-2 minuty, często mieszając. Możesz też wlać masę jajeczną na dobrze rozgrzaną patelnię, mieszaj przez ok. 3-4 minuty.
- Podawaj od razu. Smacznego!
Szef kuchni radzi
Spróbuj ze szczyptą ulubionych ziół, uzyskasz nowy smak.