Niebiańska gorąca czekolada
-
Proporcja ketogenna3:1 oraz 4:1
-
PorcjaDla jednej osoby

Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
4:1
3:1
Woda
100 ml
100 ml
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym lub waniliowym
26 g
25 g
Śmietana 36%
31 g
40 g
Kakao w proszku
2 g
7 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
4:1
3:1
Wartość kaloryczna
305,9 kcal
353,04 kcal
Tłuszcze
30,57 g
34,17 g
Węglowodany
2,72 g
5,49 g
Białko
4,95 g
5,89 g
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym lub waniliowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Stosować pod nadzorem lekarza.
Sposób przygotowania
- Wlej 100 ml gorącej wody do blendera
- Dodaj KetoCal i miksuj przez 5 sekund
- Dodaj kakao i śmietanę i miksuj kolejne 5 sekund
- Podawaj na gorąco lub z lodem. Smacznego!
Szef kuchni radzi
Spróbuj zamrozić czekoladę w specjalnych foremkach na lody. Wspaniały pomysł na gorący letni dzień.