Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
KetoCal 4:1 unflavoured Nutricia
14.7 g
Mąka migdałowa
14 g
jaja kurza całe (wymieszane)
32.2 g
przyprawa do piernika
4.5 g
Masło ekstra
24.5 g
Sól biała
1 g
Stewia
1 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość energetyczna
434.54 kcal
Tłuszcz
41.42 g
Węglowodany
4.25 g
Białko
9.56 g
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki razem mieszamy na gładką masę. Wykładamy do foremek silikonowym i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190*C