
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
KetoCal 4:1 w proszku o smaku waniliowym
14 g
Mąka migdałowa
18 g
Masło
22 g
Masło orzechowe
16 g
Kakao
4 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
487,7 kcal
Tłuszcze
46,06 g
Węglowodany
3,36 g
Białko
11,99 g
UWAGA! Produkty wykorzystane w prezentowanych przepisach: KetoCal 4:1 w proszku o smaku waniliowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postepowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.