
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
Burak czerwony
40 g
Rukola
20 g
Oliwa
25 g
Migdały
8 g
Ser feta
10 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
318,3 kcal
Tłuszcze
30,8 g
Węglowodany
5,5 g
Białko
4,8 g
Sposób przygotowania
- Buraki umyć, owinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze.
- Piec w 200 C przez około 45min.
- Upieczony burak pokroić na cienkie plastry i ułożyć na rukoli.
- Posypać migdałami i pokruszonym serem Feta oraz polać oliwą.