
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
Ketocal 4:1 o smaku neutralnym
11 g
soda
0,5 g
masło
24 g
jaja ubite
19 g
mąka migdałowa
10 g
mąka kokosowa
10 g
jagody
7 g
erytrytol
0,5 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
368 kcal
Tłuszcze
35,6 g
Węglowodany
3,8 g
Białko
8,1 g
Erytrytol nie został wliczony do wartości odżywczej. Wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wykorzystanych produktów.
Uwaga! Produkt KetoCal 4:1 o smaku neutralnym wykorzystywany w prezentowanym przepisie to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Stosować pod nadzorem lekarza.
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na bułeczki wymieszaj oprócz jagód.
- Nałóż łyżką na silikonową matę do pieczenia. Piecz 25 minut w 180 stopniach.