Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 434,02 kcal | 459,61 kcal |
Tłuszcze | 42,77 g | 43,55 g |
Węglowodany | 2,34 g | 3,93 g |
Białko | 8,36 g | 10,61 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
KetoCal o smaku neutralnym | 10 g | 10 g |
Żółtko jaja kurzego | 15 g | 13 g |
Białko jaja kurzego | 15 g | 10 g |
Otręby pszenne | 11 g | 6 g |
Twaróg półtłusty | 20 g | 17 g |
Olej | 23 g | 23 g |
Masło 82% | 10 g | 10 g |
Przepis na: Otrębowe keto placuszki
1-2 10 min 10-15 min
Wszystkie składniki (poza masłem) odważyć i dokładnie połączyć.
Nabierać masę i smażyć na patelni z obydwu stron. W trakcie smażenia przykryć pokrywką. Podać z masłem po lekkim przestudzeniu placuszków.
Uwaga! Produkt KetoCal 4:1 o smaku neutralnym wykorzystywany w prezentowanym przepisie to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Stosować pod nadzorem lekarza.