Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 359,5 kcal | |
Tłuszcze | 34,3 g | |
Węglowodany | 3,7 g | |
Białko | 7,6 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Jaja przepiórcze | 30g (2szt) g | |
Mrożona fasola szparagowa | 40 g | |
Olej | 22 g | |
Masło | 5 g | |
Orzechy zmielone | 15 g |
Przepis na: Jajka przepiórcze sadzone z fasolką szparagową z orzechami
Fasolkę szparagową odmrozić, następnie odważyć i wrzucić na chwilę na gotującą się wodę. Następnie fasolkę odcedzić. Jajka przepiórcze rozbić i przelać na gorący tłuszcz. Smażyć, aby lekko ścięło się zarówno białko, jak i żółtko. Całość przełożyć na talerz i posypać zmielonymi orzechami .
Uwaga: Fasolka jest źródłem witamin i składników odżywczych, jest też bogata w kwas foliowy niezbędny w diecie kobiet w ciąży.