Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 275,6 kcal | |
Tłuszcze | 27,2 g | |
Węglowodany | 3,5 g | |
Białko | 3,2 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Kalarepa | 50 g | |
Jajko | 50 g | |
Olej | 21 g | |
Mix sałat | 15 g | |
Orzechy | 10 g |
Przepis na: Sałatka z kalarepy z jajkiem
Kalarepę obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajko ugotować, obrać ze skorupki, pokroić w kostkę i dodać do kalarepy. Dodać mix sałat, doprawić do smaku solą i pieprzem .Całość porządnie wymieszać, polać oliwą i posypać prażonymi orzeszkami.
Uwaga: Kalarepa jest źródłem luteiny – substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania wzroku.