Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 372,2 kcal | |
Tłuszcze | 37,2 g | |
Węglowodany | 2,4 g | |
Białko | 7 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Łosoś wędzony | 12 g | |
Serek śmietankowy | 18 g | |
Zółtko jajka | 5 g | |
Białko jaja | 5 g | |
Szpinak | 50 g | |
Sok z cytryny | 2 g | |
Olej rzepakowy | 33 g |
Przepis na: Rolada szpinakowa z łososiem
Szpinak zblanszować na oleju na patelni, następnie połączyć z żółtkiem, solą i sokiem z cytryny. Następnie zmiksować w malakserze dodając odrobinę gałki muszkatołowej. Ubić białko i dodać do masy szpinakowej. Ciasto szpinakowe wyłożyć na blachę do pieczenia i piec w temp. 160 stopni przez ok. 20min. Po upieczeniu biszkopt szpinakowy ostudzić, następnie posmarować serkiem. Ułożyć plastry łososia i zwinąć ciasno roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godz. Po wyjęciu pokroić w plasterki 1-2cm.