Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 474,6 kcal | 502,8 kcal |
Tłuszcze | 47,02 g | 48,26 g |
Węglowodany | 4,5 g | 6,6 g |
Białko | 7,26 g | 9,51 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Ketocal o smaku neutralnym | 10 g | 10 g |
Szpinak świeży | 29 g | 30 g |
Makaron shiratake | 50 g | 50 g |
Karkówka bez kości | 21 g | 30 g |
Koncentrat pomidorowy 30% | 14 g | 20 g |
Cebula | 15 g | 26 g |
Olej | 31 g | 31 g |
Masło 82% | 7 g | 7 g |
Przepis na: Zapiekanka z makaronem shiratake
1 10 min 20-30 min
Uwaga! Produkt KetoCal 4:1 o smaku neutralnym wykorzystywany w prezentowanym przepisie to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.
Stosować pod nadzorem lekarza.
Wskazówki: część porcji można wymieszać z koncentratem, a część pozostawić otrzymamy wówczas dwukolorowy posiłek (wówczas posiłek pieczemy w dwóch naczyniach).