
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
4:1
Ketocal 4:1
15 g
Masło
7 g
Ser chedar
4 g
Mąka kokosowa
16 g
Pełnotłusty serek kremowy
5 g
Jajo
25 g
Posiekana cebula dymka
5 g
Posiekane pomidory
6 g
Woda
5 g
Oliwa z oliwek
5 g
Mieszanka suszonych ziół
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
4:1
Wartość kaloryczna
324,35 kcal
Tłuszcze
28,05 g
Węglowodany
4,99 g
Białko
9,79 g
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj na jednolitą masę Ketocal, masło, mąkę kokosową, dodaj odrobinę wody
- Masę przełóż do małej foremki do tarty, rozprowadź palcami dociskając brzegi
- Na ciasto ułóż dymkę i pomidory
- W miseczce wymieszaj na jednolitą masę jajko, serek i oliwę, wyłóż na wierzch tarty
- Posyp serem cheddar i ziołami
- Piecz w piekarniku w 150 st. C przez 10-12 min
Szef kuchni radzi
Tartę można przechowywać w lodówce i zamrażać