Tarta na słodko i na wytrawnie

Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Wartość odżywcza 
Proporcje 4:1 3:1
tarta – spód
Wartość kaloryczna 178,6 kcal
Węglowodany 2,4 g
Białko 4,3 g
Tłuszcze 16,8 g
Stosunek ketogenny: 2,5:1
cała porcja tarty z farszem z indyka
Wartość kaloryczna 390 kcal
Węglowodany 3 g
Białko 8 g
Tłuszcze 38,4 g
Stosunek ketogenny: 3,5:1
Cała porcja tarty z farszem z malinami
Wartość kaloryczna 274,7 kcal
Węglowodany 3,1 g
Białko 8,5 g
Tłuszcze 25,4 g
Stosunek ketogenny: 2,2:1
Składniki  
Proporcje 4:1 3:1
Tarta – spód
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym 15 g
mąka kokosowa 13 g
masło 6 g
woda 9 g
Farsz indyk
jaja ubite 16 g
serek śmietankowy 11 g
olej MCT 10 g
oliwa 8 g
duszony indyk na oleju MCT 5 g
cebula 3 g
szałwia 1 g
Farsz malinowy
jaja ubite 30 g
KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku waniliowym 10 g
maliny 7 g
masło 5 g
erytrytol 0,2 g

Przepis na: Tarta na słodko i na wytrawnie

Uwaga!

Wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wykorzystanych produktów.

Erytrytol nie został wliczony do wartości odżywczej. Wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wykorzystanych produktów.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszaj i zrób kulkę. Wyłóż foremkę równomiernie ciastem.

Przygotuj farsz. Wszystkie składniki wymieszaj i wlej do wyłożonej ciastem foremki.

Piecz 15 minut w 180 stopniach.

 

Uwaga! KetoCal 4:1 LQ Multi Fibre o smaku waniliowym i KetoCal 4:1 o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna.

Olej MCT to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w schorzeniach, w których występują zaburzenia absorpcji tłuszczów lub metabolizmu długołańcuchowych kwasów tłuszczowych LCT i wskazane jest wysokie spożycie średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT. Produkt może być stosowany w postępowaniu dietetycznym w diecie ketogennej opartej na średniołańcuchowych kwasach tłuszczowych MCT.

Stosować pod nadzorem lekarza.

Ustawienia prywatności

Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.

Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.