Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 350 kcal | |
Tłuszcze | 33,7 g | |
Węglowodany | 3,3 g | |
Białko | 7,8 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Cukinia | 80 g | |
Cebula | 10 g | |
Czosnek | 2 g | |
Oliwa | 29 g | |
Śmietana 30% | 9 g | |
Mięso z piersi indyka | 25 g | |
Ser parmezan | 4 g |
Przepis na: Spaghetti z cukinii
Cukinię umyć, osuszyć i za pomocą spiralnej tarki lub obieraczki do warzyw pociąć we wstęgi.Mięso z indyka pokroić w kostkę i poddusić na oleju. Na osobną patelnię dorzucić poszatkowaną cebulę i czosnek i smażyć do zeszklenia. Dodać do mięsa wraz z makaronem z cukinii. Całość dusić około 3 minuty. Następnie dolać śmietanę i intensywnie wymieszać. Podawać ze startym parmezanem.
Uwaga :Cukinia to cenne źródło witamin z gr.B i składników mineralnych. Działa alkalizująco, a potas w niej zawarty zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie.