Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | ||
Tłuszcze | 42,9 g | |
Węglowodany | 1,4 g | |
Białko | 12,8 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Filet z indyka | 33 g | |
Rukola | 15 g | |
Ser pleśniowy | 20 g | |
Oliwa z oliwek | 23 g | |
Masło 82%tł. | 10 g | |
Śmietana | 5 g | |
Jajko | 5 g | |
Sezam | 5 g |
Przepis na: Roladki z indyka z rukolą.
Uwaga: Rukola jest źródłem folianów, witaminy A,C i K , oraz grupy B. , zmniejsza też ryzyko ostoroporozy.
Przygotować kotlet z filetu indyka, lekko pobić młotkiem do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Ser zmiksować z masłem i śmietaną ,następnie posmarować filet ,na środku ułożyć rukolę i zwinąć roladkę. Obtoczyć w jajku i sezamie i podpiec na patelni , a następnie włożyć do piekarnika i zapiec .