Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 461,8 kcal | |
Tłuszcze | 46,1 g | |
Węglowodany | 2,7 g | |
Białko | 8,9 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Makrela wędzona | 30 g | |
Jajko | 15 g | |
Ogórek kiszony | 30 g | |
Masło | 5 g | |
Oliwa z oliwek | 31 g | |
Majonez | 7 g | |
Cebula | 3 g | |
Papryka czerwona | 25 g |
Przepis na: Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, jajkiem i majonezem
Makrela jest bogata w pełnowartościowe białko, oraz w witam. A ,D i B , a także w wapń, fosfor i żelazo.
Makrelę obrać z ości odważyć, dodać ogórki pokrojone, cebulę, paprykę, jajko ugotowane, masło, majonez i oliwę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i ziołami.