Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 321,8 kcal | |
Tłuszcze | 32,2 g | |
Węglowodany | 1,34 g | |
Białko | 6,5 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Jajo kurze | 25 g | |
Awokado | 15 g | |
Masło | 10 g | |
Olej | 19 g | |
Sok z cytryny | 3 g | |
Cebula | 5 g |
Przepis na: Pasta z jajka z tuńczykiem i awokado
Jajo ugotować, a następnie obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ przełożyć do miski, dodać jajo, poszatkowaną cebulkę, sok z cytryny i tuńczyka bez sosu własnego. Wymieszać dokładnie, a następnie dodać masło. Całość zblendować, dodając olej. Blendować do momentu uzyskania konsystencji pasty. Doprawić do smaku.
Uwaga: Awokado jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, witamin A,C i E oraz witamin z grupy B oraz potasu.