Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Wartość kaloryczna | 499,5 kcal | |
Tłuszcze | 48,3 g | |
Węglowodany | 6,1 g | |
Białko | 10,1 g |
Proporcje | 4:1 | 3:1 |
---|---|---|
Mąka kokosowa | 38 g | |
Masło | 5 g | |
Oliwa z oliwek | 9 g | |
Białko jaja kurzego | 8 g | |
Żółtko jaja kurzego | 20 g | |
Proszek do pieczenia | 1 g | |
Mąka migdałowa | 10 g | |
Orzechy włoskie | 12 g |
Przepis na: Kruche ciasteczka ketogenne z orzechami
Orzechy zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom złego cholesterolu i działają przeciwzakrzepowo.
Mąkę kokosową i migdałową połączyć z proszkiem ,dodać masło i żółtko i zagnieść ciasto. Białko ubić dodać do ciasta i oliwę i jeszcze chwilę zagniatać. Ciasto włożyć do lodówki ,aby odpoczęło. Następnie wyjąć ,rozwałkować i wykrawać ciasteczka, posypując zmielonymi orzechami i piec około 15 min.