
Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.
Składniki
Proporcje
3:1
Ketocal 4:1 o smaku neutralnym
15 g
mąka migdałowa
10 g
soda
0,5 g
masło
13 g
jaja ubite
6 g
ser starty
5 g
boczek
5 g
brokuły
5 g
Wartość odżywcza
Proporcja ketogenna
3:1
Wartość kaloryczna
303 kcal
Tłuszcze
29,3 g
Węglowodany
1,8 g
Białko
0,8 g
Uwaga! Produkt KetoCal 4:1 o smaku neutralnym wykorzystywany w prezentowanym przepisie to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Stosować pod nadzorem lekarza.
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na bułeczki dokładnie wymieszaj.
- Nałóż łyżką na silikonową matę do pieczenia. Piecz 25 minut w 180 stopniach.