Pizza z szynką i serem

  • Proporcja ketogenna
    3:1 oraz 4:1
  • Porcja
    Dla jednej osoby
Pizza z szynką i serem

Wszystkie przepisy są jedynie przykładami.
Zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest zależne od wieku, masy ciała oraz stanu zdrowia i musi być wyliczone indywidualnie dla każdego pacjenta.

Składniki

Proporcje
4:1
3:1
Spód pizzy
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym
15 g
15 g
Pszenna mąka pełnoziarnista
2 g
3 g
Żółtko jaja
9 g
9 g
Oliwa z oliwek
11 g
7 g
Woda
10 ml
10 ml
Białko jaja
7 g
7 g
Wierzch pizzy
KetoCal 4:1 o smaku neutralnym
6 g
6 g
Pesto z czerwonych pomidorów
3 g
3 g
Pasta czosnkowa
3 g
3 g
Serek mascarpone
4 g
4 g
Szynka
4 g
5 g
Oliwa
8 g
6 g
Pomidory z puszki
20 g
20 g
Tarty Parmezan
2 g
2 g

Wartość odżywcza

Proporcja ketogenna
4:1
3:1
Wartość kaloryczna
415 kcal
356 kcal
Tłuszcze
41,47 g
34,55 g
Węglowodany
2,73 g
3,31 g
Białko
7,69 g
8,02 g

Ten przepis został przeliczony łącznie z pastą czosnkową i pesto

KetoCal 4:1 o smaku neutralnym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w lekoopor

Sposób przygotowania

Spód pizzy przygotuj wg tego przepisu.

Wierzch pizzy

  1. W misce wymieszaj KetoCal, Pesto, pastę czosnkową, serek mascarpone, szynkę, oliwę i pomidory z puszki.
  2. Wyłóż otrzymaną masę na wierzch surowego ciasta i dokładnie rozprowadź po wierzchu pizzy
  3. Posyp wierzch parmezanem i szczyptą mieszanki ziół. Wstaw do nagrzanego pieca na 15 minut.
Autor : Nutricia Epilepsy
Ustawienia prywatności
Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.
Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.
Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.
Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.
Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawnienia działania witryny, a po uzyskaniu Twojej zgody, umożliwiają nam dokonywanie pomiarów i analiz korzystania z witryny (analityczne pliki cookie), dostosowywanie witryny do Twoich zainteresowań (personalizujące pliki cookie) oraz przedstawianie odpowiednich dla Ciebie informacji oraz reklam (pliki cookie do targetowania).